Eszenciális növényi olajok

2019-05-13

Amikor felvágod a citromot, megszagolsz egy rózsát, vagy elsétálsz egy levendula mező mellett, akkor felismered az illóolajok varázslatát.

Mit nevezünk ESSZENCIÁLIS OLAJNAK?

Az esszenciális olajok a növények magjaiban, kérgében, hajtásaiban, gyökereiben, virágaiban és egyéb részeiben található természetes aromatikus összetevők. Kellemes és erőteljes illatuk is lehet. Ha valaha élvezte az ajándékba kapott rózsa illatát, elsétált egy levendulamező mellett, vagy érezte a frissen vágott menta illatát, akkor az esszenciális olajok aromatikus tulajdonságait tapasztalhatta meg. Az esszenciális olajok javíthatják a hangulatot, lecsillapíthatják az érzékeket, és akár erős érzelmi reakciókat is kiválthatnak. De az esszenciális olajok használata messze túlmutat az illatuk varázsán.

Az esszenciális olajokat a történelem során számos kultúrában hasznosították egészségjavító tulajdonságaikért. Az öngondoskodás holisztikusabb megközelítése felé mutató modern tendenciák, és az alternatív egészségmegőrzési módszerek egyre növekvő tudományos hitelessége az esszenciális olajok jelentős egészségügyi előnyeinek újrafelfedezéséhez vezetnek. Sokuk igen erőteljes tisztítóhatással rendelkezik. Egyedülálló kémiai szerkezetüknek köszönhetően külsőleg alkalmazva célzottan fejtik ki jótékony hatásaikat. Bizonyos olajok az étrend kiegészítésére is használhatók

a vitalitás és a jó közérzet támogatásához.

 

 

 

CPTG Certified Pure Tested GradeTM

A dōTERRATM CPTG (Tanúsított, Tiszta, Letesztelt Minőség) minősítésű esszenciális olajok tiszta, természetes, aromás összetevők, amelyeket nagy gondossággal vonnak ki a növényekből. Nem tartalmaznak az aktív összetevőket felhígító vivőanyagokat vagy mesterséges összetevőket, sem szennyeződéseket vagy egyéb vegyszermaradványokat.

Amennyire fontos a szennyeződések elkerülése, ugyanannyira elengedhetetlen az is, hogy megfelelő szintű aktív összetevőt biztosítsunk az olajainkban, hogy ezáltal garantáljuk a biztonságot és a hatékonyságot. Számos olajról állítják, hogy terápiás minőségű, és bár lehetséges, hogy néhányuk tiszta, de csak keveset vetnek alá a kémiai összetételt vizsgáló szigorú tesztelési követelményeknek. A dōTERRA CPTG (Tanúsított, Tiszta, Letesztelt Minőség) minősítésű esszenciális olajokat összehasonlító teszteknek vetjük alá tömegspektrometria és gázkromatográfia használatával, hogy biztosítsuk a kivonat tisztaságát és az összetevők hatásosságát minden egyes tétel esetében.

A dōTERRA – annak érdekében, hogy a megfelelő növényfajok alkotóelemeit válassza, amelyeket ideális környezetben termesztenek, és a megfelelő időben és gondossággal takarítanak be – szorosan együttműködik egy, az esszenciális olajok területén kiemelkedő vegyészekből és termelőkből álló globális hálózattal. A növények aromatikus összetevőit nagy tapasztalattal rendelkező lepárlók vonják ki szakszerű módon, és kémiai elemzésnek vetjük alá a tisztaság és a megfelelő összetétel biztosítása érdekében. A dōTERRA CPTG (Tanúsított, Tiszta, Letesztelt Minőség) minősítésű esszenciális olajok jelentik a világon ma elérhető legbiztonságosabb és legkedvezőbb hatással rendelkező olajokat.

Letesztelt, megbízható.

Biztonság és hatékonyság tekintetében az összes dōTERRA esszenciális egészségmegőrző termékre egyformán szigorú előírások vonatkoznak. Tudományos Tanácsadó Testületünk vezetésével a dōTERRA csakis a legjobb fejlesztési és gyártópartnereket alkalmazza, akik a helyes gyártási gyakorlat (GMP) tanúsítási rendszerét követik, és kimagasló újításaikkal és minőségükkel kivívták az ágazat elismerését. Minden dōTERRA termék garantáltan elégedettséget vált ki az ügyfelekből, és túlszárnyalja elvárásaikat.

 

 

Használati módok

Az esszenciális olajokat az érzelmi és fizikai jóllétet fokozó felhasználási módok széles körére alkalmazzák. Önállóan és komplex keverékek formájában is alkalmazhatók, a használójuk tapasztaltságától és a kívánt hatástól függően. Az esszenciális olajokat általában a három módszer egyikével juttatják a szervezetbe: aromatikusan párologtatva, helyileg a bőrön alkalmazva vagy belsőleg táplálékkiegészítő formájában.

Az esszenciális olajok használata hihetetlenül egyszerű, mégis életre szóló változást hozhat. A kezdő olajhasználóknak segítségükre lehet valaki olyan, aki már szerzett tapasztalatot a használatukról, így egy eredményesebb és élvezetesebb élményben lehet részük.

Az esszenciális olajok természetüknél fogva biztonságosak, és előírás szerint alkalmazva kevés nemkívánatos mellékhatásuk van, ha van egyáltalán. Azonban erősen koncentráltak, ezért körültekintően kell őket alkalmazni. Kizárólag tiszta esszenciális olajokat használjon, és tartsa be a címkék figyelmeztetéseit
és utasításait! Soha ne használja az esszenciális olajokat szemben vagy hallójáratban! Ha külsőleges alkalmazás során bőrpír vagy irritáció lépne fel, vigyen fel az érintett területre növényi olajat, például frakcionált kókuszolajat – a víz nem hígítja az esszenciális olajokat! Ha Ön várandós vagy orvosi kezelés

alatt áll, az esszenciális olajok használata előtt konzultáljon kezelőorvosával!

Hol KEZDJEM?

Az esszenciális olajok használata ösztönösen egyszerű és rendkívül élvezetes. Azonban a rengeteg elérhető olaj, a számtalan kombinációs lehetőség és egészségmegőrző felhasználási mód hirtelen túl sok lehet a kezdőknek. Az esszenciális olajok világában tett utazása első, egyszerű lépésének egy levendulából, citromból és borsmentából álló triót ajánlunk. Három a legnépszerűbb olajaink közül, amelyek biztosítják, hogy Ön és a családja lenyűgöző élményt szerezzen az esszenciális olajok életminőséget javító tulajdonságaival.

 

LEVENDULA Lavandula angustifolia

Kenje a talpára vagy tegye a párnájára elalvás előtt.
Használja fürdősókkal egy pihentető spa fürdőélményért.
Vigye fel vékonyan a napsugárzásnak kitett bőrfelületek megnyugtatásához. Nyugtalan vagy izgatott gyermeknek alkalmazza a hátán, a kezén vagy
a lábfején.
Használja az alkalmanként jelentkező bőrirritációk megnyugtatására és enyhítésére.
Szőrtelenítés után megnyugtatja az érzékeny bőrt és a pórusokat.
Vigye fel a száraz, kicserepesedett ajkakra ajakbalzsam használata előtt. Használja borsmentaolajjal egy egészséges fejmasszázshoz.
Adja testápolóhoz egy stresszcsökkentő kézmasszázsért.

 

CITROM Citrus limon

Tegyen egy cseppet a vizespalackjába vagy az étteremben felszolgált vízhez. Hangulatjavításhoz párologtassa aromatikusan vagy alkalmazza külsőleg. Torokfájás esetén adja egy csepp mézhez, és alkalmazza belsőleg. Kókuszolajjal hígítva naponta használható körömjavító masszázshoz.

Tegyen a fogkeféjére használat után egy csepp citrom- és borsmentaolajat. A szagok semlegesítéséhez párologtassa a szobában.

Eltávolítja a szövetekből a rágót, a címkék után maradó ragasztót és a zsíros anyagokat.
Használja konyhapultok és rozsdamentesacél-eszközök tisztításához. Olívaolajhoz keverve természetes, nem mérgező bútorápolót készíthet.

 

BORSMENTA Mentha piperita

Alkalmazzon belsőleg egy cseppet alkalmanként jelentkező emésztési zavarok vagy gyomorpanaszok esetén.
Használja citromolajjal együtt vízbe cseppentve egészséges, frissítő szájvízként.

Párologtassa aromatikusan vagy alkalmazza külsőleg, hogy egy pezsdítő párát kapjon.
Használja hideg vizes borogatással, vagy adja lábfürdőhöz, hogy lehűtse
a túlhevült testet.

Hosszú utakon lélegezze be élénkítő, frissítő hatásáért, amelynek nincs stimuláns mellékhatása.
Adja samponhoz és kondicionálóhoz egy serkentő haj- és fejbőrmasszázsért. A szezonális betegségek megelőzéséhez alkalmazza belsőleg levendula-
és citromolajjal együtt.
Párologtassa tanulás közben.

      

Tökéletes kezdő esszenciálisolaj-használóknak: az Ismerkedés az esszenciális olajokkal csomagban minden benne van, ami ahhoz szükséges, hogy elkezdjük megtapasztalni a dōTERRATM esszenciális olajok életre szóló, áldásos hatásait. A csomag tartalma:

• Levendula esszenciális olaj (5 ml-es üveg)

• Citrom esszenciális olaj (5 ml-es üveg)

• Borsmenta esszenciális olaj (5 ml-es üveg)

 

 

Tanfolyamra jelentkezem

Hírlevél feliratkozás
Név
E-mail